15:00

IF Brommapojkarna F16-19:3

Referat: Älta IF 1 - IF Brommapojkarna F16-19:3

Bortamatch med nya matchtröjor i strålande sol. Vi har lånat in Vera och Felicia från 08A och Lana och Zara från F16/19-2.
Det blir en rätt svår match mot ett Älta som är bra på att hålla bollen inom laget vilket då medför att vi får jaga mycket. Vi gör det dock bra och håller upp försvarsspelet och låter inte motståndarna komma in i de farliga ytorna så ofta. Vi hamnar dock i underläge 0-1 ungefär halvvägs in i första halvlek. Därefter har vi några lägen, varav några är riktigt bra, så när Ella lika snyggt som kraftfullt pangar in 1-1 på frispark är det, sett till antal målchanser, rättvist. Så trots att det egna spelet inte kommit igång alls har vi oavgjort i halvtid.
Tyvärr släpper vi in två mål i början av andra halvlek. Ett på hörna och ett som såg väldigt misstänkt ut vad gäller offside (ca 5m). Så tuff start och vi får fortsätta inriktia oss på försvar. Men vi skapar också allt fler chanser då anfallsspelet på kanterna leder till många hel- och halvchanser. Tyvärr lyckas vi dock inte reducera ledningen förrän med 1 min kvar då Vera M trycker in en retur efter hörna. Så trots att chanserna verkligen fanns för fler mål blir det uddamålsförlust. Starkt av tjejerna att kämpa så i försvaret över hela plan i gassande solsken!